Tuinontwerp

Voor een nieuw tuinontwerp of advies over de indeling, beplanting of het onderhoud van uw huidige tuin, bent u bij Engelsman Hoveniers aan het juiste adres. Wij richten ons op de zakelijke markt, gemeenten, VVE’s en exclusieve projecten op de particuliere markt. Onze specialisten staan voor u klaar om de perfecte tuin te realiseren, waar u zorgeloos van kunt genieten.

Expertise in eigen huis

Met meer dan 70 medewerkers hebben wij overal een expert voor in eigen huis.

Exclusieve projecten

Dankzij onze ervaring met de meest exclusieve projecten, wordt elke tuin een succes.

Groenkeur

Dankzij onze Groenkeur certificering, bent u als opdrachtgever verzekerd van kwaliteit.

Duurzaam

Wij gebruiken veelal elektrische machines en werken structureel aan het reduceren van CO2.

Tuinontwerp door onze Ontwerpafdeling

Het ontwerpteam van Engelsman Hoveniers bestaat uit ervaren/gediplomeerde ontwerpers. Dankzij een uitgebreid gesprek krijgen wij een goed beeld van uw ideale tuin waarna wij een tuin voor u ontwerpen die naadloos past bij uw wensen en/of behoeften, zelfs als u eigenlijk nog niet goed voor ogen heeft wat u precies wilt.

Wij hebben ruim 80 jaar ervaring en maken gebruik van de meest moderne technieken. Hierdoor kunt u rekenen op een exclusief tuinontwerp, waarin niet alleen rekening wordt gehouden met uw wensen, maar ook met het toekomstige onderhoud en de eventuele beheerkosten van de tuin/groenvoorziening.

De juiste plant op de juiste plek

Uw tuin kan er vlak na een onderhoudsbeurt alweer snel verwaarloost uitzien, wanneer er gebruik wordt gemaakt van het verkeerde soort planten. Vaak kunnen wij, met soms maar kleine aanpassingen, een veel beter resultaat behalen.

Hier houden wij tijdens ons gesprek en bij ontwerpen van uw tuin alvast rekening mee. Dankzij onze uitgebreide plantenkennis en een goed faseplan staat uw tuin er altijd netjes bij en is er vaak maar weinig onderhoud nodig.

Grote tuinen, weinig onderhoud

Grote tuinen nemen vaak veel onderhoudskosten met zich mee, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Door bijvoorbeeld de juiste planten dicht bij elkaar te planten, groeit er weinig onkruid tussen. Er zijn dan ook genoeg planten waar wij, met enige regelmaat, alleen heel eenvoudig met de maaimachine over heen gaan. Dit kan allemaal op worden genomen in een duidelijk beheersplan.

Een gedegen beheersplan zorgt ervoor dat u, als beheerder van een groenvoorziening, efficiënt onderhoud uit kunt laten voeren. Ook kan een beheersplan een instrument zijn om besparingen op de lange termijn te genereren.

Vaste planten borders

Een vastenplanten border is ideaal voor bijvoorbeeld grote tuinen, binnentuinen en lange stroken, waar weinig onderhoud van belang is. Naast een altijd bloeiende strook en weinig onderhoud, zorgen vaste planten borders ook voor behoud van bijen in de natuur.

Door de juiste selectie planten en deze dicht bij elkaar te zetten, groeit er weinig onkruid tussen. Er zijn dan ook genoeg planten waar wij met enige regelmaat, simpel gezegd, alleen met de maaimachine over heen gaan, om alles er weer keurig bij te laten staan.

Bent u overtuigd?

Neem dan direct contact op!

Neem contact op

Onze andere diensten

Hieronder leest u onze visie en aanpak bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van uw tuin. Wilt u dieper ingaan op uw specifieke wensen, neem dan direct contact met ons op.

Aanleg

Wij verzorgen de volledige realisatie van uw tuin. Van hoogwerkers tot automatische tegelleggers, wij hebben alle machines in eigen huis.

Lees verder

Onderhoud

Dankzij een goed opgesteld onderhoudsplan staat uw tuin er altijd verzorgd bij. Onze machines zijn veelal elektrisch voor zo min mogelijk overlast.

Lees verder

Boomverzorging

Onze boomspecialisten zijn opgeleid en gecertificeerd om iedere boom, op iedere plek te behandelen. Geen omkijken meer dankzij onze complete aanpak.

Lees verder

Neem contact op

Max. bestandsgrootte 2.5mb
Max. bestandsgrootte 2.5mb
Max. bestandsgrootte 2.5mb
Max. bestandsgrootte 2.5mb
Max. bestandsgrootte 2.5mb
Elke werkdag van 7:00 tot 17:00

Wij staan voor u klaar!

Bel direct

088 - 547 47 47

Of mail naar

info@engelsmanhoveniers.nl