Boomverzorging

Elke situatie is uniek en wordt beoordeeld door onze specialisten die u adviseren over de beste aanpak. Onze zwaar opgeleide medewerkers zijn gecertificeerd om iedere boom, op elke locatie te behandelen. Door onze complete aanpak van de aanschaf en het planten tot en met de controle en de verzorging, staan uw bomen er altijd in optimale conditie bij.

European Tree Workers

Onze boomspecialisten zijn opgeleid en gecertificeerd om iedere boom, op iedere plek te behandelen.

Geen omkijken meer

Onze specialisten adviseren, planten, snoeien, controleren, verzorgen, bewateren en rooien uw bomen.

Groenkeur

Dankzij onze Groenkeur certificering, bent u als opdrachtgever verzekerd van kwaliteit.

Duurzaam

Wij gebruiken veelal elektrische machines en werken structureel aan het reduceren van CO2.

Verzorging

De boomverzorging begint al bij het planten. Zo adviseren wij per locatie in de soort, de planttijd, de plantplaats, de bodemgesteldheid, de plantwijze en de nazorg. Wanneer de boom eenmaal staat is het belangrijk deze regelmatig te onderhouden.

Zo begeleiden wij jonge bomen, snoeien wij wanneer nodig, zorgen wij voor kroonverzorging bij volwassen bomen van 15 jaar en ouder en verzorgen wij de vormsnoei. Ook voor de bewatering van uw bomen kunt u bij Engelsman Hoveniers terecht.

Certificeringen

Onze afdeling boomverzorging is voorzien van meerdere European Tree Workers (ETW). Deze certificering wordt behaalt middels een zware opleiding en legt naast algemene bomenkennis, de nadruk op uitvoerende boomverzorging zoals het snoeien en verwijderen van bomen door middel van klimtechnieken.

Daarnaast is één van onze boomspecialisten ook in het bezit van een certificaat Boom Veiligheid Controleur en wordt de kwaliteit van ons werk nog extra gewaarborgd dankzij onze certificering van Groenkeur Boomverzorging.

Controle

Alle eigenaren van bomen hebben een zorgplicht voor de bomen die op hun grond staan.  Een eigenaar is wettelijk verplicht om de bomen regelmatig te laten controleren. Door deze controle moet duidelijk worden of de bomen risico’s vormen met betrekking tot veiligheid.

Bomen moeten wettelijk gecontroleerd worden. Heeft u bomen van ouder dan 15 jaar zonder rapport? Dan bent u niet verzekerd wanneer er iets gebeurd!

Bij een boomcontrole (VTA, Visual Tree Assessment) wordt gelet op biologische symptomen (onder andere blad, scheutlengte, schimmels en aantastingen, etc.) en mechanische symptomen (onder andere scheefstand, beschadigingen, uitzakkende takken, etc.).

Contract

In de meeste gevallen moet u kunnen aantonen dat er een regelmatige en systematische boomcontrole door een deskundige is uitgevoerd. Voor bomen met een hoge gevaarzetting, zoals langs drukke wegen of in stadscentra, moet u kunnen aantonen dat deze controle minstens één keer per jaar wordt uitgevoerd. Hiervoor bieden wij u een jaarrond contract aan, voor een vast bedrag per jaar.

Bomen ouder dan 15 jaar vallen meestal buiten een contract. Dit is een moeilijk gebied, waar vaak niks over wordt afgesproken. Om problemen te voorkomen moeten deze zeker worden gecontroleerd.

Bent u overtuigd?

Neem dan direct contact op!

Neem contact op

Onze andere diensten

Hieronder leest u onze visie en aanpak bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van uw tuin. Wilt u dieper ingaan op uw specifieke wensen, neem dan direct contact met ons op.

Advies en ontwerp

Met meer dan 70 medewerkers hebben wij overal een expert voor in huis. Dankzij onze Groenkeur certificaten bent u altijd verzekerd van kwaliteit.

Lees verder

Aanleg

Wij verzorgen de volledige realisatie van uw tuin. Van hoogwerkers tot automatische tegelleggers, wij hebben alle machines in eigen huis.

Lees verder

Onderhoud

Dankzij een goed opgesteld onderhoudsplan staat uw tuin er altijd verzorgd bij. Onze machines zijn veelal elektrisch voor zo min mogelijk overlast.

Lees verder

Neem contact op

Max. bestandsgrootte 2.5mb
Max. bestandsgrootte 2.5mb
Max. bestandsgrootte 2.5mb
Max. bestandsgrootte 2.5mb
Max. bestandsgrootte 2.5mb
Elke werkdag van 7:00 tot 17:00

Wij staan voor u klaar!

Bel direct

088 - 547 47 47

Of mail naar

info@engelsmanhoveniers.nl