Historie

De geschiedenis van Engelsman Hoveniers B.V. begint in Den Haag en gaat terug naar de jaren ’30 van de vorige eeuw.
De overgrootvader van de huidige directeur eigenaar André Engelsman besluit in de woelige crisisjaren voor zichzelf te gaan beginnen. Zijn keuze valt op bloemen- en plantenhandel.

In de jaren die volgen wordt de straathandel vervangen door een vast verkooppunt. Het bedrijfspand is op dat moment niet meer dan een garage.

De handel ontwikkelt zich voorspoedig en in de jaren ’60 bouwt schoonzoon Cees Engelsman de zaak uit tot meerdere vestigingen.

Menig Hagenaar weet zich de zaak aan de Elandstraat en Frederik Hendriklaan te herinneren. Niet alleen wordt de kwaliteit herinnerd maar zeker ook de onvervalste Haagse humor. Een gerechtelijke uitspraak van 3 juli 1980 verleent de jonge André Engelsman handlichting tot het drijven van ambulante handel in planten, bloemen en aanverwante artikelen.

Al snel ging de voorkeur van André uit naar de tuinaanleg en –onderhoud.
André loopt stage bij het bekende hoveniersbedrijf Ketel en weet nu zeker dat hij de goede weg is ingeslagen.

De verhuizing in maart 1999 naar de huidige vestiging in het industrieterrein Wateringse Veld gaf de definitieve impuls tot uitbreiding naar de huidige bedrijfsgrootte.

Het huidige bedrijf telt momenteel ca. 50 medewerkers en maakt gebruik van een modern wagen- en machinepark.
Het werkgebied is van de Haagse regio gegroeid tot de gehele randstad.

Met het in maart 2005 toegekende Groenkeur certificaat is Engelsman Hoveniers B.V. nog volop in beweging om het motto ‘Vakwerk in groen’ dagelijks in de praktijk te brengen.

Medio november 2005 kruisen de wegen van André en hoveniersbedrijf Ketel elkaar weer met het resultaat dat Engelsman Hoveniers hoveniersbedrijf Ketel heeft overgenomen.

Plantenmarkt 1936
Elandstraat 1957
Dierenselaan 1974
Frederik Hendriklaan 1980
Turfschipper sinds 1999

Neem contact op

Max. bestandsgrootte 2.5mb
Elke werkdag van 7:00 tot 17:00

Wij staan voor u klaar!

Bel direct

088 - 547 47 47

Of mail naar

info@engelsmanhoveniers.nl