Historie

De geschiedenis van Engelsman Hoveniers B.V. begint in Den Haag en gaat terug naar de jaren ’30 van de vorige eeuw.
De overgrootvader van de huidige directeur eigenaar André Engelsman besluit in de woelige crisisjaren voor zichzelf te gaan beginnen. Zijn keuze valt op bloemen- en plantenhandel.

In de jaren die volgen wordt de straathandel vervangen door een vast verkooppunt. Het bedrijfspand is op dat moment niet meer dan een garage.

De handel ontwikkelt zich voorspoedig en in de jaren ’60 bouwt schoonzoon Cees Engelsman de zaak uit tot meerdere vestigingen, verspreid over Den Haag.

Menig Hagenaar weet zich de vestigingen aan de Elandstraat en Frederik Hendriklaan te herinneren. Niet alleen wordt de kwaliteit herinnerd maar zeker ook de onvervalste Haagse humor. Een gerechtelijke uitspraak van 3 juli 1980 verleent de jonge André Engelsman handlichting tot het drijven van ambulante handel in planten, bloemen en aanverwante artikelen.

Al snel ging de voorkeur van André uit naar de tuinaanleg en –onderhoud.
André loopt stage bij het bekende hoveniersbedrijf Ketel en weet nu zeker dat hij de goede weg is ingeslagen.

De verhuizing in maart 1999 naar een nieuwe vestiging op het industrieterrein Wateringse Veld gaf de definitieve impuls tot uitbreiding naar de huidige bedrijfsgrootte.

Het huidige bedrijf telt momenteel ca. 65 medewerkers en maakt gebruik van een steeds moderner, en deels CO2-neutraal wagen- en machinepark.
Het werkgebied is van de Haagse regio gegroeid tot de gehele randstad, maar soms ook daarbuiten.

Met het in maart 2005 toegekende Groenkeur certificaat is Engelsman Hoveniers B.V. nog volop in beweging om het motto ‘Vakwerk in groen’ dagelijks in de praktijk te brengen.

Medio november 2005 kruisen de wegen van André en hoveniersbedrijf Ketel elkaar weer met het resultaat dat Engelsman Hoveniers hoveniersbedrijf Ketel heeft overgenomen.

Vandaaruit zet de uitbreiding van het bedrijf zich gestaag voort, vooral wanneer er geleidelijk ook voor gekozen wordt om groenvoorzieningen voor overheid en publieke sector te gaan onderhouden, dit met als gevolg dat de vestiging aan de Turfschipper te weinig ruimte biedt voor alle bedrijfsactiviteiten.

Eind 2018 doet zich de mooie kans voor om van Ree Groenspecialisten uit Pijnacker over te nemen, in maart 2019 volgt de verhuizing naar Pijnacker. De beide bedrijven gaan nu met een gegroeid team onder één dak verder.

Ten tijde van het 85-jarig bestaan van het familiebedrijf in 2020 is Engelsman Hoveniers B.V. volop in onderhandeling met de architect van haar in de nabije toekomst te realiseren nieuwbouwpand op de huidige locatie aan de Nieuwkoopseweg 19A, met het volste vertrouwen in het aldaar op lange termijn voortzetten van de dienstverlening op het gebied van aanleg, onderhoud, boomverzorging, advies en gladheidsbestrijding in de buitenruimte, met een nog altijd groeiend team.

Plantenmarkt 1936
Elandstraat 1957
Dierenselaan 1974
Frederik Hendriklaan 1980
Turfschipper 1999-2019
Overname van Ree met gebr. Van Ree & André & Priscilla Engelsman
Impressie nieuwbouw
Turfschipper vanaf Dorpskade, voor een nog betere indruk van deze voor de geschiedenis belangrijke vestiging

Neem contact op

Max. bestandsgrootte 2.5mb
Max. bestandsgrootte 2.5mb
Max. bestandsgrootte 2.5mb
Max. bestandsgrootte 2.5mb
Max. bestandsgrootte 2.5mb
Elke werkdag van 7:00 tot 17:00

Wij staan voor u klaar!

Bel direct

088 - 547 47 47

Of mail naar

info@engelsmanhoveniers.nl