De door onze Tuin- en Landschapsontwerper Arina Keijzer ontworpen tuin voor Buitenplaats Ockenburgh is winnaar van de Publieksprijs voor de Haagse Openbare ruimte Prijs (HOP) van Platform STAD!

HOP is een nieuwe prijs voor de meest gewaardeerde vernieuwde openbare ruimte van Den Haag van de afgelopen vier jaar. Een vakjury nomineerde vijf inzendingen (van de 29 in totaal), waarop het publiek kon stemmen. Op 3 september werden de HOP juryprijs en de HOP publieksprijs uitgereikt in Theater aan het Spui te Den Haag.

P1010497

Arina Keijzer volgde de studie Tuin- en Landschapsarchitectuur naast haar baan als Office Manager bij Engelsman Hoveniers en is sinds 2014 gediplomeerd Tuin- en Landschapsontwerper. In 2016 bood zij de Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh aan om een ontwerp te maken voor de tuinen bij villa Ockenburgh nadat zij in de krant las over de plannen om de verwaarloosde Buitenplaats Ockenburgh terug te brengen naar haar oude glorie. Het ging haar al jaren aan het hart om te zien dat de van oorsprong prachtige villa verpauperde en was verheugd dat er een proces tot herstel was ingezet waaraan ze graag haar medewerking wilde verlenen.

Loofgang 3d model ontwerp
Klik hier voor een filmpje van het 3D-model van deze tuin.

Eind 2016 presenteerde zij haar ontwerp voor de tuinen aan de Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh en in het voorjaar van 2017 werd gestart met de aanleg van het moestuingedeelte van de tuinen bij de villa. Engelsman Hoveniers droeg ook haar steentje bij met het aanleggen van de natuurstenen bestrating van de weg langs de moestuin naar de kas.

Medio 2018 werd de moestuin op feestelijke wijze geopend en nu is deze winnaar van een mooie nieuwe prijs.

Neem contact op

Max. bestandsgrootte 2.5mb
Max. bestandsgrootte 2.5mb
Max. bestandsgrootte 2.5mb
Max. bestandsgrootte 2.5mb
Max. bestandsgrootte 2.5mb
Elke werkdag van 7:00 tot 17:00

Wij staan voor u klaar!

Bel direct

088 - 547 47 47

Of mail naar

info@engelsmanhoveniers.nl